Wanneer een doodgewone familieshoot het allermooiste cadeau voor jezelf en jouw kids is.

Een bloemenshoot bij Nele Daems Photography: een review door Gwendolyn.

Je kent het wel, de verjaardagen van jouw kids komen dichterbij en de stress én de kilometers op jouw tellers beginnen te stijgen omdat je toch maar dat perfecte cadeau aan die tweejarige wil geven. Zo ging ik van de ene speelgoedwinkel naar de andere. Want ja, die tweede verjaardag, dat is een belangrijke… Maxine zou kost wat kost hét perfecte cadeau krijgen.

Een ongewoon maar oh zo waardevol cadeau: een fotoshoot

En daar was plots totaal onverwacht maar zo op het juiste moment, een geweldige post van een voor mij nog onbekende fotograaf: Nele Daems. Ze deed een mini-bloemenshoot. Dat was het! Weg met die alom bekende (en tussen ons gezegd en gezwegen) veel te dure magnetische blokken, isomo stenen of kromme planken waar je god weet wat mee moet doen. Maxine krijgt van mij een ongewoon maar oh zo waardevol cadeau: een onvergetelijk moment met mama, een herinnering voor later. Met alle impulsieve vezels in mijn prille mom body verzilverde ik ons plaatsje.

Na een geruststellend Whatsapp’je van Nele over onze outfits trokken Maxine en ik naar de mooie bloemenweide van Nele. En eerlijk is eerlijk: met een bang hartje. Want tegen slaaptijd alleen met een peutertje naar een onbekende plaats mét een onbekende persoon trekken, dat staat gelijk aan in een jungle kruipen in uw blootje. Maar bon, we deden het! Nele ontving ons met open armen en haar vriendelijke en positieve energie stelden ons meteen op ons gemak.

Foto van een meisje in een bloemenweide in Balen tijdens een fotoshoot
“Nele is geen typische familie fotograaf maar iemand die van een doodgewone fotoshoot een “konden we dat maar terug opnieuw beleven - moment” weet te maken.”
— Gwendolyn Bervoets - mama van Maxine

Al spelend herinneringen vastleggen

 Wat in mijn gedachten een onmogelijke opdracht zou worden, want laat maar eens een tweejarige mooi op foto’s staan, was voor Nele precies alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Op een leuke en speelse manier liet ze Maxine spelen tussen de bloemen, ruiken aan al dat moois én zelfs de onbestaande kat zoeken tussen de lange grassen. Zelfs als Maxine duidelijk liet merken dat ze haar bedje hoorde roepen, wist Nele van dit “ooooh neee, hier gaan we..-moment” een fantastisch én vooral heel echt en oprecht fotomoment te maken.

Een foto in zwart-wit van een mama met haar dochtertje in een bloemenweide in Balen

Pareltjes met een hoge wauw- én ohhh-factor

Eén dag na de fotoshoot ontvingen we de eerste previews. Deze pareltjes deden ons hunkeren naar meer. Enkele weken nadien verscheen dan de hele selectie in onze mailbox. Ik opende de foto’s en werd meteen terug gekatapulteerd naar de shoot, naar de geuren van het bloemenveld, naar een Maxine die duidelijk genoot van al het moois rondom haar én de extra mama-dochter tijd. En nog steeds, als ik de prints in mijn handen neem, herbeleef ik het moment van toen Maxine veel kleiner was dan nu, van een geweldige, perfecte én memorabele zomeravond.

 Na ons dochter-mama momentje, zat er thuis een papa die van al dat moois ook wel de kriebels kreeg om een familieshoot te boeken bij Nele. Volledig in stijl van ons gezin, maar met een carte blanche voor Nele. Deze greep ze met beide handen vast én ze maakte van een doodgewone familieshoot het allermooiste cadeautje dat we onszelf konden geven.

Ook een herinnering cadeau doen voor jezelf of iemand die je lief hebt? Vul het contactformulier in en we spreken snel af!

Volgende
Volgende

Shana en Johan, een intiem huwelijk in het bos