Shana en Johan, een intiem huwelijk in het bos

Als fotograaf word ik altijd enthousiast wanneer ik intieme en intentionele huwelijken mag fotograferen. Er is niets mooier dan een koppel dat kiest om te trouwen volgens hun eigen visie en verhaal.

Toen Shana en Johan me vertelden over hun huwelijk in een bos, dat ze wilden vieren met een kleine groep van familie en vrienden en hun twee kindjes, was ik meteen verkocht. We planden dus al snel een kennismakingsgesprek in.

Meer dan mooie beelden

We spraken af op een donderdagochtend. Ik belde aan en een heel enthousiaste Shana en Johan openden de deur. Er was taart, koffie en zoontje Silas liep vrolijk rond. We namen plaats aan de grote tafel in de living en begonnen te babbelen.

Eerste indruk? Dit is een warm gezin. Zo eentje waar je je echt welkom voelt en waar connectie belangrijk is. En connectie, dat is waarmee ik als fotograaf echt het verschil kan maken tussen de mooie plaatjes en de verhalende beelden. Want als die eerste ‘klik’ er is, dan is er ook wederzijds vertrouwen: essentieel wanneer je verhalende beelden wilt maken en zeker in het geval van een huwelijk.

Ik kon opmaken tijdens het gesprek dat het gezin en de kinderen op één staan voor Shana en Johan. De kinderen zouden ook echt een plek krijgen tijdens de viering en hun welbevinden stond bovenaan.

Daarom stelde ik voor om ook voor de ceremonie even tijd te maken voor foto’s. Om de kleine gewoontes van het gezin te fotograferen, de dynamiek tussen hun viertjes, de alledaagse momenten. Het werden vrolijke, spontane beelden van een boekje lezen, tot samen chocolade eten en buiten springen op de trampoline. Beelden waarvan ik weet dat ze van onschatbare waarde zijn omdat ze de essentie van het gezin bevatten.

Creëren vanuit connectie

En dan was het tijd voor de ceremonie. We wandelden samen een paar straten verder naar het bos waar familie en vrienden het gezin stond op te wachten.

Ook hier kon je opnieuw de connectie en warmte voelen. De kleine groep van genodigden was er voor één ding: Shana, Johan en de twee kindjes vieren. Zo mooi om dat ook als fotograaf te mogen ervaren.

De viering was intiem, gezellig, warm. De mooiste woorden werden gewisseld en een live band speelde hun liedjes. De kinderen speelden en zorgden in hun spontaniteit af en toe voor vrolijk gelach bij de gasten. Shana kreeg de ring die Johan kocht rond haar vinger. En Johan vertelde dat hij later nog een blijvende herinnering zou laten optekenen in de vorm van een tattoo. Dé kus volgde en toen was het tijd voor champagne, gezellige babbels en nog meer genieten.

Ik nam Shana en Johan nog even mee het bos in. Even weg van de drukte, om foto’s te maken van hun tweetjes. Voor mij als fotograaf persoonlijk een favoriet moment om foto’s te maken. Want het net getrouwde koppel is dan gelukkig, dolverliefd en ontspannen. En dat resulteert vaak in authentieke en ongedwongen beelden.

En voila, dat werd het ook. Een authentiek, persoonlijk en warm verhaal. Het verhaal van Shana, Johan, Leah Mae en Silas Finn. Een verhaal gecreëerd vanuit connectie.

Bedankt Shana en Johan dat ik die dag, 11 november, deel mocht uitmaken van jullie bubbel. Ik heb er zelf enorm van genoten jullie verhaal op beeld te mogen leggen.

De first look van een koppel tijdens hun huwelijksdag in Houthalen
Een foto in zwart wit van een gedekte tafel tijdens een huwelijk in Houthalen
Een portret van een bruid die thee drinkt in haar keuken tijdens haar huwelijksdag in Houthalen
Een flatlay foto van een bloemenkroon, gelofteboekjes en trouwring, gemaakt tijdens een huwelijk in Houthalen
Een koppel wandelt tussen vrienden en familie door naar hun huwelijk in een bos in Houthalen
Foto van een huwelijk in een bos in Houthalen
Een foto in zwart-wit van een koppel tijdens hun huwelijk in Houthalen
Een portret van een meisje met bloemenkroon tijdens een huwelijk in Houthalen
Foto van familie en vrienden tijdens de viering van een huwelijk in Houthalen
Close-up van een huwelijkscontract tijdens een huwelijk in Houthalen
Twee spelende meisjes tijdens een huwelijk in Houthalen
Groepsfoto tijdens een huwelijk in Houthalen
Vorige
Vorige

Wanneer een doodgewone familieshoot het allermooiste cadeau voor jezelf en jouw kids is.